بهترین برنج ایرانی _ برنج از ارزشمندترین و پرمصرف ترین غلات در سراسر جهان می باشد.برنج ایرانی که بیشتر در شمال ایران در گیلان و مازندران و در جنوب در خوزستان کشت می شود عطر و طعم مختلفی دارد. عطر و طعم برنج ایرانی با انواع برنجی که در دنیا وجود دارد فرق دارد. به همین دلیل مردم ایران طرفدار برنج ایرانی هستند. این محصول قوت غالب سفره های ایرانی می باشد و تقریبا همه غذاهایی که در برنامه غذایی ما وجود دارد در کنار برنج معنا پیدا می کنند.
بینجی لند
بهترین برنج ایرانی مال کجاست ؟
طبق آخرین آمار انجام شده توسط جهاد . کشاورزی در حال حاضر در ۱۷ استان کشور کشت . و برداشت برنج انجام میگیرد
که از استان های برتر کشت برنج در این زمینه به ترتیب مرغوبیت باید به استان های مازندران، گیلان، گلستان، فارس و خوزستان اشاره کرد.
در استان های مازندران و گیلان از برنج های کیفی و مرغوب نظیر (طارم، هاشمی، کشت دوم و…) استفاده میشود و در دیگر استان ها از برنج های رده پایین تر و پرمحصول کشت و برداشت میشود.
بنابراین میتوان برنج استان های مازندران و گیلان را بعنوان برترین برنج های موجود در کشور نام برد.
بهترین برنج ایرانی کدام است و نام آن چیست ؟
همانطور که گفته شد بهترین برنج موجود در کشور. متعلق به استان های شمالی مازندران و گیلان میباشد.
از این رو باید بررسی کرد آیا برنج مازندران بهتر است و یا برنج گیلان?
بهترین برنج موجود در کشور برنج کشت دوم میباشد.
بصورت خلاصه اگر بخواهیم از برنج کشت دوم تعریف کنیم باید شعار بی نقص ترین برنج ایرانی را روی آن بذاریم.
زیرا این برنج هم از لحاظ عطر و طعم. و هم از لحاظ پخت و قد کشیدن. بالاتر از سایر برنج های ایرانی قرار دارد.
برنج کشت دوم فقط در استان مازندران و در شهرستان های بابلسر و فریدونکنار قابلیت برداشت صحیح را دارد.
زیرا این دو شهرستان بدلیل بستر آبندان ها مناسب و فراوان و رطوبت و گرمای لازم (دیر سرد شدن) این امکان را دارند تا از برنج کشت دوم کشت و برداشت کنند.
بهتریـن برنج ایرانی
مراحل تولید برنج ایرانی
۱-خشک کردن شالی
شالی بعد از برداشت از مزرعه به کارخانه شالیکوبی منتقل می شود تا خشک شود. خشک کردن به فرآیندی می گویند که در آن رطوبت دانه های شالی از حدود ۱۵ درصد به ۸ درصد کاهش می یابد. شالی درون خشک کن هایی با ظرفیت ۵ تن ریخته می شود . ۴ روز به آن به صورت تدریجی گرما دمیده می شود تا خشک شوند.
۲-الک کردن شالی
بعد از آماده شدن شالی از خشک کن به خط تولید منتقل می شود. و در مرحله دوم به الک شالی منتقل می شود. مقدار کمی از ساقه های شالی هنگام برداشت از مزرعه وارد شالی می شود که توسط الک شالی از آن جدا می شود. همچنین این الک شامل مکنده بسیار قوی است که به آن خاک کش می گویند. این خاکش باعث می شود. شالی عاری از هرگونی خاک و گردو غباری وارد مرحله بعد شود.
۳-سنگیری شالی
ضایعات سنگی و فلزی کوچکی هنگام برداشت شالی از مزرعه همراه آن به کارخانه منتقل می شود. این ضایعات توسط دستگاه سنگ گیر از شالی جدا می شود. و شالی آماده انتقال به دستگاه پوستکن می شود.
۴-پوستگیری شالی
پوسته رویی شالی که شلتوک نام دارد توسط دستگاه پوستکن از آن جدا می شود. از این پوسته در صنایع کاغذ سازی, گلخانه, تولید بتن, صنایع فولاد, پرورش طیور و چندین صنعت دیگر مورد استفاده قرار گیرد.
۵-سفیدکن
در مرحله سفید کردن برنج دستگاه سفید کن لایه دوم برنج را که سبوس برنج نام دارد از روی آن جدا می کند. برای تولید برنج قهوه ای لایه برداری . بسیار جزئی می باشد اما برای تولید برنج سفید نیاز است. تا سبوس کاملا از روی دانه ها تراش داده شود سبوس جدا شده. در این مرحله سبوس برنج خام می باشد. که برای مصرف دام و طیور مورد استفاده قرار می گیرد.
برای اماده سازی سبوس برنج برای مصارف انسانی لازم است تا به روش تخمیری فرآوری شود تا اسید فیتیک و آلودگی های آن از بین برود.
۶-پولیشر
دستگاه پولیشر هر گونه سبوس روی سطح دانه ها را پس از عبور از واحد سفید کن از بین می برد. این دستگاه دارای یک سیستم خنک کننده به کمک آب است که کمک می کند دمای دستگاه حفظ شود.
بینجی لند
۷-الک برنج و قلوه گیری برنج
الک برنج در دو طبقه است . طبقه بالا که خود شامل ۳ طبقه است و کار آن جدا سازی . دانه های شکسته از دانه های سالم است دانه های شکسته . در ۳ دسته بندی مختلف . بر اساس سایز از هم جدا می شوند. این سه دسته شامل نیم دانه درشت یا لاشه نیم دانه متوسط و نیم دانه ریز یا دان مرغی. طبقه پایین الک قلوه گیر نام دارد.
قلوه به دانه های چاقی گفته می شود . که گاهی در برنج این دانه ها یافت می شود. این دانه ها هنگام پخت سفت شده و باعث چسبندگی برنج می شود که باعث ایجاد حس نامطلوبی هنگام سرو می شود.
۸-انبارش
بعد از این مرحله برنج داخل گونی. های ۵۰ کیلویی ریخته می شود . برای حدود ۲ ماه در انبار نگه داری می شود .این کار باعث می شود تا رطوبت دانه های برنج بالارود و پخت بهتری داشته باشد . اگر این مورد در مراحل تولید برنج رعایت نشود باعث می شود برنج خوش پخت نباشد.
۹-الک دوم
بعد از اینکه برنج در انبار مدت ۲ ماه ماند. آماده ادامه فرایند می شود. در این محله برنج برای مرتبه دوم الک می شود. تمام دانه های نارس شکسته و قلوه از برنج جدا می شود.
۱۰-سورتینگ
دستگاه سورتینگ دستگاهی است که دانه های برنج را با استفاده از ویژگی رنگی جدا می کند. این کار با استفاده از دوربین های CCD انجام می شود. برنج توسط بالابر به قیف بالای دستگاه هدایت می شود و از انجا به درون شیار هایی که به اندازه عرض یک دانه برنج است هدایت می شود و از جلوی دوربین دستگاه عبور می کنند.
پس از تشخیص ضایعات توسط پردازنده دستگاه آن دانه توسط فشار باد از مسیر خارج می شود و به مخزن ضایعات هدایت می شود. این ضایعات شامل دانه های نارس, دانه های رنگی, دانه های سر سیاه, دانه های شالی و سنگ و هر دانه ای که همرنگ برنج سالم نباشد می شود.
بهتریـن برنج ایرانی
روش درست برای خرید برنج ایرانی
برای خرید برنج ایرانی باید به چند نکته توجه کنید تا خرید درستی داشته باشید. برنج های ایرانی عطر و بوی خوبی دارند. برنج های تازه سفت نیستند و با فشار انگشت به راحتی می شکنند. همچنین دانه های برنج باید یکدست باشد و برنج های با اندازه دانه متفاوت نشان از ترکیب چند نوع برنج با هم است. برنجی که کیفیت خوبی دارد باید رنگی استخوانی، دانه های هم اندازه و یکسان داشته باشد. نکته مهم دیگر اینکه به کل بسته برنجی که خرید می کنید. هم توجه کنید تا از عدم وجود حشره اطمینان پیدا کنید. همینطور خرید شالی بصورت مستقیم از شالیکار برای اطمینان از یکدست بودن دانه های آن برای همه افراد ممکن نیست پس سعی کنید برای خرید برنج ایرانی مرغوب به فروشگاه های معتبر مراجعه کنید.
روش تشخیص برنج یکدست و برنج مخلوط
برنج ایرانی به دلیل کیفیت بالا و عطر و بوی مطبوع از پرطرفدارترین برنج ها در دنیا می باشد و از لحاظ قیمت نیز با برنج های خارجی تفاوت دارد به همین دلیل بعضی از صادر کنندگان برنج سعی می کنند برنج بی کیفیت را با برنج با کیفیت ایرانی قاطی کنند. این نوع برنج در ایران به برنج قاطی یا برنج مخلوط مشهور است. برای برنج قاطی برنج های کهنه دانه شکسته. خارجی و برنج های بدون کیفیت. را با هم مخلوط می کنند. بعضی وقتها خریداران نمیتوانند برنج قاطی را از برنج مرغوب تشخیص دهند.
بینجی لند
خصوصیات برنج قاطی
برای تشخیص برنج قاطی می توانید برنج را در ظرفی حاوی آب و نمک بریزید تا برنج های سنگین و با کیفیت ته نشین شوند و برنج های بی کیفیت بالا بیایند.
اگر برنج هایی که خریداری کردیم دو دستگی داشته باشند، یا چند نوع باشد این برنج قاطی است. برنج های ایرانی یکدست و یک رنگ و . یک اندازه هستند.
برنج های ایرانی گونه های مختلفی دارند. به همین دلیل در شکل و اندازه و طعم نیز متفاوت هستند.
برنج های قاطی یک شکل نیستند. و رنگ آن ها نیز متفاوت است برنج های کهنه رنگ تیره تری دارند. هنگام پخت نیز اگر برنج قاطی باشد. تمام برنج ها مانند هم پخته نمی شود . بعضی از برنج ها حالت نیمه. پخته باقی می مانند. هنگام خوردن نیز می توانید متوجه. یک دست نبودن آن شویم.
ارتباط با ما
همه روزه 8:00 _ 18:00
پست الکترونیک: info @ Binjiland.com